Szukaj

Cedyński Ośrodek Kultury i Sportu oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Bielinku zapraszają na Warsztaty kulinarne dla dorosłych pt. Jak "podkręcić" tradycyjne dania? które odbędą się w Bielinku 11 lutego w czwartek  o godz. 18.00 w świetlicy wiejskiej

W programie :
zupa krem z palonej papryki z chipsem serowym,
musztarda domowa do mięs i nie tylko,
kolorowe domowe majonezy,
nowe smaki - farsz do pierogów,
sernik z syfonu.

Prosimy, żeby uczestnicy zabrali ze sobą deski do krojenia i noże ( małe do obierania)

Warsztaty poprowadzi Beata Mieczkowska-Miśtak, dziennikarka, poetka, wydawca książki „Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego” jest miłośniczką historii sztuki kulinarnej. W swojej domowej kuchni dla rodzimy i przyjaciół odtwarza przepisy ze starych książek, babcinych zeszytów a potem fotografuje je i pisze jak się je robi w lokalnych mediach i w Internecie. W firmie Laboratorium Pomysłów robi kulinarne prezentacje, zachęca do gotowania z lokalnych, zdrowych produktów. Waśnie rozpoczęła prace nad nowym projektem, który ma nadzieję,  zakończy się kolejna książką.

Serdecznie zapraszamy!

Wstęp wolny.

Warsztaty kulinarne dla dorosłych